Kyseessä on Sony a5000 mikrojärjestelmäkamera, jossa käsittääkseni on kutakuinkin samat ominaisuudet kuin perus järkkäreissä, mutta joka kokonsa puolesta on kuin pokkari. Kätevä tälläiselle noviisille "harrastelija"kuvaajalle. Kamerassa on kääntyvä näyttö, joka palvelee omien vaatekuvausteni tarpeita. Kamera valittiin käyttööni myös siksi, että se lähtökohtaisesti vastaa tarkoituksenmukaisuutta blogikuvaamiseen, kun tilanteessa tarvitaan impulsiivisesti nopeita tilannekuvia tai kuvia lopputuloksesta. Aikaa eri säätöihin ei niinkään tarvita. Kameran kaukolaukaisin toimii tarvittaessa älypuhelimen kautta ja voin helposti siirtää kaikki kuvat kamerasta vaikka suoraan kännykkään. Viimeiset päivät olenkin kuvannut ahkerasti erilaisia hetkiä, kokeillut eri asetuksia ja fiilistellyt esimerkiksi kuinka siistejä panoraamakuvat voivatkaan olla!

sony.jpg

Kamerassa on älyttömästi erilaisia ominaisuuksia hymyntunnistuksesta liikkuvaan ympäristöön, hämärään valoon, etualan tarkennukseen niin, että tausta on sumea jne. Kuvasin kotona illalla hämärässä muutaman kuvan ja hämmästelin otettujen kuvien valoisuutta. Kuin kaikki valot olisivat olleet päällä!

 

Eniten ihastuin mustavalkoiseen kuvatilaan, johon voi määrittää värin joka kuvaan korostetaan.

DSC00118.jpg

Ylemmässä kuvassa valittu punainen korostus, alemmassa keltainen.

DSC00123.jpg

DSC00121.jpg

Ylemmässä sininen korostus, alemmassa vihreä.

DSC00120.jpg

Tässä lankakerien todelliset värit korostettuina.

DSC00112.jpg

 

Kokeilin ottaa myös julistekuvia värillisenä ja mustavalkoisena.

DSC00113.jpg

Näistä kuvista saisi aika upeita tauluja vaikkapa omaan ateljeehen. Ai että!

DSC00114.jpg

 

Sitten kokeilin kuvata keskeneräistä työtäni tammisen ruokapöydän päällä niin, että valitsin korostusväriksi keltaisen. Valolla on selkeästi suuri merkitys korostetun värin kohdassa, sillä ruokapöydän pinta ei ole kauttaaltaan keltainen.

DSC00149.jpg

 

Ja tämänvärinen keskeneräinen työni ihan oikeasti on. Punainen. Olen rakastumassa punaiseen!

DSC00153.jpg

 

Totean vielä, että kuvaustaitoni ei vastaa kameran laatua ja sen mahdollisuutta. Mutta yhteenvetona huomioin heti, että tällä kameralla on huononkin kuvaajan helpompi onnistua, koska kamera valitsee useimmiten parhaat asetukset (ISO -arvot, aukon suuruuden jne) kuvaustilanteeseen optimaaliseksi. Mutta vielä jonain päivänä minusta tulee hyvä! Ja saahan tämä käsitöideni parhaat puolet esiin.. ;)