Käsityökoulussani alkoi muovinsulatusjakso jonka tavoitteena on valmistaa pieni meikkipussi, veska tai kassi.

Ensimmäisellä kerralla tehtiin kokeiluita kuinka erilaiset muovi(pussi)t käyttäytyvät ja mitä materiaaleja sulavaan muoviin voi yhdistää. Ideoitiin, mitä haluaisi lähteä tekemään. Itselläni oli selkeä visio siitä mitä teen. Tai, mitä haluaisin tehdä.

 

Tältä se itselläni näyttää valmiina:

IMG_1454-normal.jpg

 

OHJE:

Muovinsulatukseen tarvitset erilaisia muovipusseja jotka toimivat koko asian pohjana. Muovi olisi hyvä olla nelinkertainen, mutta TRASH!:ssa muovi on vain kaksinkerroin. Sulatuksessa voi käyttää erilaisia materiaaleja, kuten lankaa, hileitä, lehtileikkeitä, melkein mitä vain. Itse käytin kaikkea roskaa. Jopa muovi oli töistä kerättyä roskamuovia.

 

Tästä kaikki alkoi:

1.

IMG_1426-normal.jpg

TEHDÄÄN PINO: Muovi-sanomalehti-"harsomaista" kangasta -muovi. (Käyttämäni kangas on esitelty postauksessa Keisarin uudet verhot.) Muovi jota  tässä työssä käytin on läpinäkyvää.

Tämä pino silitetään silitysraudalla (lämpö kahdella pisteellä) kiinni leivinpapereiden välissä. Muovi siis sulaa kiinni paperiin molemmin puolin. Harsokangas on niin reikäistä, että muovi läpäisee sen hyvin. Voit itse valita, mitä oma pinosi sisältää. Paperia tai kangasta ei ole pakko käyttää, voit myös yhdistellä erilaisia muoveja.

Älä silitä, kuten silittäisit vaatetta, vaan pidä rautaa paikallaan n. 10s. ja käy koko alue läpi näin.

Työ saattaa hieman sulaa kiinni leivinpaperiin, mutta irtoaa jäähtyessään. Älä irroita ennen sitä. Kun työ on vielä kuuma/lämmin, se olisi hyvä saada pian jonkin painavan alle siliämään, sillä jäähtyessään se voi kipristyä. Itse käytin kaapista otettua hyllylevyä. Työ sen ja lattian väliin, jäähtyy nopeammin kun lattia on viileä. Voi vielä seistä päällä. Ja tanssia, kuten itse tein :]

 

2.

IMG_1421-normal.jpg

Tässä työ on silitetty kiinni leivinpapereiden välissä ja on nyt jäähtynyt. Työ jäähtyy nopeasti, muutamassa minuutissa. Irroita varovasti leivinpaperien välistä.

 

3.

IMG_1435-normal.jpg

Työhön jääneet "ylimääräiset muovinosat" (kts. kohta nro2 kuva) voi taittaa nurjalle puolelle ja silittää työhön kiinni. Eli saat siistit reunat. Saksia voi käyttää, jos välissä ei ole paperia tai muuta, ainoastaan muovia.

Muista silittäessä leivinpaperi aina sekä työn alla että silitysraudan alla !!

 

4.

IMG_1440-normal.jpg

IMG_1443-normal.jpg

Taita haluamaasi muotoon (laukuksi, penaaliksi, kirjekuoreksi, mitä vain!) ja silitä saumat sivuilta kiinni. Eli ei tarvitse ompelua yhtään. Laita leivinpaperia sisälle niihin kohtiin joiden haluat pysyvän "auki", ettei laukku sula kokonaan umpeen.

 

5

IMG_1445-normal.jpg

Valitse kiinnityskorut ja muut lisätarvikkeet, joita haluat. Itse valitsin hopeisen napin ja mustaa kuminauhaa, jonka sulatin kiinni lenkiksi. Tämän työvaiheen voisi toki tehdä jo aiemmin. Tässä kohtaa omasta laukustani meinasi sananmukaisesti tulla TRASHia kun kuminauhaa kiinnittäessä silitin liian läheltä ja laukku oli vähällä sulaa kokonaan umpeen.

 

6.

IMG_1457-normal.jpg

VALMIS.

 

IMG_1455-normal.jpg

Trash!in promokuvat. Nyt voi hyvillä mielin kantaa mukana kaikenlaista roskaa, koska kuuluu asiaan. Kuukauden ekoteko on kai nyt tehty?

Ihana projekti ja koulutyö! Innolla odotan minkälaisia toteutuksia koulukaverini ovat tehneet kun nämä huomenna esitellään.

Kivaa tiistaita!