Lasten takia kanssa on aika pakollista hauskaa treenata arjessa. Ajattelin tarjota pienen palan ja ohjeistuksen kevyeen, mutta kohtuullisen tehokkaaseen kotitreeniin kivasti sovitettuna lapsen kanssa tehtäväksi!


DSC_0297-normal.jpg

Tällä tavalla portaikossa voi lapsen kanssa hippatyylillä mennä ylös ja alas. Ihanan tehokas alkulämmittely.

(Mitä oikeasti tapahtuu: Kun lapsi käy vähän kierroksilla ja on yliväsynyt, joutuu juoksemaan perässä erilaisten haastavien reittien kautta. Kivasti saa sykkeen ja verenpaineen koholle. Tätä kannattaa toistaa noin kymmenen kertaa, ennen kuin käpy palaa ;) )

 

DSC_0304-normal.jpg

Tällä tavalla voi kivasti treenata yhdessä lapsen kanssa. Punnerruksissa staattinen pito ja lapsi saa kiertää vatsan ali. Ikäänkuin sillan alitus lapselle. Sitten välissä punnerrus :)

(Todellisuudessa: Yleensä suurin osa leluista on sohvien ja sänkyjen alla. En tajua, miten rekka-auton saa mahtumaan parin sentin ahtaaseen rakoon. Kun niitä päivittäin joutuu sieltä noukkimaan ja sohvia nostelemaan on mahdollista pitää vatsa- ja käsilihaksia edes vähän kunnossa. Yleensä liikettä tehostaa lapsen saapuminen sohvan alle juuri silloin kun nostat sohvaa ilmaan tai olet itse hyvin hankalassa asennossa. Toistetaan päivittäin tarvittaessa tai kun lapsi kiljuu korvaan lelujensa perään, eli ehkä noin 20x3.)

 

DSC_0315-normal.jpg

Voit treenata pohjelihaksia väistelemällä lapsen leluja ja muita haastavia esteitä ;)

(Todellisuudessa tässä on se tunne, kun astut legon päälle. Siinä oppii hyvin nopeasti kävelemään kotona päkiähyppelyä leluja väistellen.Toistoja päivän mittaan kertyy helposti sata.)

 

DSC_0311-normal.jpg

Lapsen leluja kerätessä saa mukavasti kyykkyjä tehtyä, ikäänkuin huomaamatta!

(Mitä oikeasti tapahtuu: Ylös, alas, ylös, alas, 3x30. Kyykkyliike on varmasti tuttu lapsiperheessä, kun leluja on ihan liikaa ja niitä saa kerätä pitkin päivää tai päivän päätteeksi lelulaatikoihin. Aamulla 5 minuuttia heräämisestä näyttää taas siltä kuin ikinä ei siivottaisi.)

Protip: Tosi-koti-treenari voi yhdistää kaikki liikkeet yhteen väistelemällä sekä leluja portaikossa, että juoksemalla lapsen perässä samalla keräten lapsen heittämiä omia tavaroita (kuten huulirasva, puhelin, kotiavaimet jne.).

 

DSC_0326-normal.jpg

Kotitreenin jälkeen on mukava vähän rentoutua, makoilla lattialla ja nauttia hyvästä olosta!

(Todellisuudessa: Päivän päätteeksi on ihan loppu ja tässä treenissä ei ole välipäiviä. Ei vapaanvapaata. Seuraavana aamuna kotitreeni alkaa alusta.)

 

 

P.S. Hymy pidentää ikää ja helpottaa ottamaan vastaan arjen haasteita ;) Naurulla saa pidettyä vatsalihaksetkin kunnossa!

P.P.S.Täytyy myös ihan oikeasti todeta, että en vaihtaisi kotitreenejäni mihinkään muuhun valmentajaan!