Tuskastelen vaatehuoneessa tasaisin väliajoin sitä, miksi tiettyinä aamuina ei ole mitään päälle puettavaa. Ihan liikaa vaatteita, mutta ei kuitenkaan mitään. Siis mitä nämä täydet henkarilliset ja vaatepinot täällä ovat?  Aika ajaa ohi kaikista ihanista lempivaatteista suurinpiirtein silloin, kun ne ovat olleet päällä.. hmm, ehkä kolme kertaa. Mutta en kykene luopumaan niistä sillä "tämän paidan voin pukea, kun kävelemme Hangossa tai ehkä Porvoossa rannalla, ja kaikki siellä omistavat veneen" tai "tätä tyylikästä mutta epäkäytännöllistä ponchoa voin käyttää, kun olen varma ettei sinä päivänä tarvitse kertaakaan kohottaa käsiä yli navan korkeudelle".

On suuri mysteeri, miksi paita muuttaa muotoaan välittömästi hintalapun irroittamisen jälkeen. Testasin teoriaani pitämällä päivän hintalapullista paitaa päällä. Se oli aika kiva vielä seuraavanakin päivänä ;) Uuden vaatteen ensimmäinen pesu on aina karmaiseva kokemus, sillä vaatekaupan tyylikkyys ja ryhdikkyys jotenkin vain peseytyvät pois.

Blogini vakkarilukijana saatat aavistaa, kuinka paljon vaatteet merkitsevät elämässäni. Olen ehkä pinnallinen, mutta pienestä asti halusin tehdä "sellaisia töitä, joissa saan käyttää haluamiani vaatteita". Vaatteet tukevat kulloistakin fiilistä tai antavat varmuutta huonoina päivinä. Ehkä se kertoo, mitä tänään kuuluu.

Samaistutko samaan?

On kivaa ihastella, minkälaisiin vaatteisiin ihmiset kaupungilla pukeutuvat. Olen halunnut juosta perään ja kysyä mistä se älyttömän hyvin istuva paita on ostettu ja mistä voi löytää noin mageet kengät, mutta toistaiseksi olen tyytynyt kysymään sitä vain tuntemiltani ihmisiltä. Tutkin vaatekuvastoja ja luon omaa vaatemallistoa päässäni miettimällä millä tavalla kankaita leikkaamalla ja saumoja ompelemalla vaatteesta saisi mielikuvaani vastaavan.

Olen yrittänyt vähentää kuvastojen selaamista, sillä varmalla todennäköisyydellä se johtaa suuren vaatepaketin tilaamiseen. Miehen mielestä ne ovat joka kerta samoja vaatteita. Vaikka eiväthän ne ole, niissä voi olla erilainen leikkaus, pituus, materiaali tms. Voi olla, että muutaman kerran on käynyt niin, että olen löytänyt vaatekaapistani saman vaatteen tuplana. Niin kävi neljästi. Miehen mielestä se johtuu siitä, että olen jo tilannut kaikki kuvaston vaatteet, mutta omasta mielestäni se kertoo vain vankasta, tietyntyylisestä vaatemausta. Että tilasin samat housut, jotka olin tilannut jo puoli vuotta aiemmin. Siispä pidän niistä yhä. Tilaisin ne uudelleen. Sama juttu niiden paitojen kanssa..

Täytyy todeta, että vaatteissa panostan enemmän määrään, kuin laatuun. Seison nolona kauemmas hivuttautuen ratikkapysäkillä, kun vieressä seisovalla tytöllä on täsmälleen sama H&M:n kangastakki päällä. Kotiin kävellessäni asemalla tulee vielä samanlainen vastaan, sentään eri värinä.

Hei vaatefriikit, olisi kiva kuulla teidän tunnustuksia ja mietteitä?

 

P.S. Tiedän sanonnan "rumat ne vaatteilla koreilee" joten sinä aamuna kun ei ole taaskaan mitään puettavaa, niin älä pukeudu! Kietoudu pelkkään huiviin :)

DSC_0271-normal.jpg

DSC_0290-normal.jpg