Ajattelin, että olisi mahtavaa tehdä (muutama?) kesäpaita toivottamaan kesähelteet tervetulleiksi.

Pyöröpuikoilla joustinneuletta jonkinmatkaa. Sitten pelkkää oikeaa ja kun pituus miellyttää, lopetus joustinneuleella mieltymyksen mukaan. Kuinka helppoa!

No siitä tuli sitten...

IMG_0354-normal.jpg

..sellainen, että rintamus on hieman liian tiukka. Tai paljon. Tuubitopin päälle pukeminen oli todella kärsivällisyyden ja itsehillinnän taidonnäyte. Ei voi pukea päälle KäämiPalaa -päivinä.

Okei, alusta, mutta nyt enemmän silmukoita. Koska lanka loppui vahingossa kesken, väri vaihtuu lopussa. Ja koska alkuperäistä lankaa löytyikin ja vaihtolanka sattui loppumaan samalla, päädyin lopettamaan alkuperäisellä langalla. Tuskin kukaan mitään huomaa.. tai, no.. huomaako?

IMG_2-normal.jpg

Öö parempi, mutta tällä kertaa rintamuksesta tuli ihan liian iso. Siis mikä laskumoka. Ei pysy päällä ilman nyöritystä. Sitä paitsi helteistä ei tietoakaan ja yhä sataa vaan vettä. Ehkä kannattaa unohtaa tuubitopit ja klikata kesäpaidat verkkokaupan kautta ostoskoriin joskus myöhemmin. Tästä lähtien teen itselleni vain housuja.

 

Sitten päätin vaihtaa lähestymistapaa. Silmukat aiemmin neulomani "Rakkaudella Puuvillatakki" -ohjeella ja edestakaisen neuleen sijaan pyörönä ylhäältä alas. Enemmän vaivaa, kuin tuubitopeissa, mutta kannatti koska..

IMG_0350-normal.jpg

..T-paidasta tuli ihan sairaan kiva ja ennen kaikkea SOPIVA. Ja koska neulos on suht väljää (näkyy läpi!) voi halutessaan laittaa alle topin ja kuumilla helteillä mennä ihan ilmankin.

Jännitävintä oli kun sain kuulla, että ensi viikoksi on luvattu älyttömän lämmintä. Siis ohhoh, tämä oli suuremmalta taholta merkki unohtaa helpot tuubitopit ja keskittyä esimerkiksi ihan vaan vähän haastavimpiin t-paitoihin.

♥: Elengiina