Kellaria järjestellessäni päätin viimein käydä koulukirjasäkkini läpi. Mitä kaikkea siellä olikaan! No, tietysti ne kaikki lukion kirjani ja muistiinpanot, vihkot ja kansiot, mutta enemmän kuitenkin innostuin vanhoista työkansioistani ja kuvista.

Kansiosta löytyi tehtyjen lasitöiden suunnitelmat ja kaavat, värioppeja, lasuurin ja muiden seosten sekoitusohjeita, "taidejäljennöksiä", keittiösuunnitelma, ja muotojen harjoittelua. Teinkö mä tälläisenkin joskus!? Onko tääkin tosiaan mun tekemä? Mitä ihmettä! Onneksi opettajat aina painottivat säästämään kaiken ja kokoamaan työkansiota. Ja tallentamaan kaiken kuvina. Nyt ymmärrän miksi. Jokaisen työn kohdalla palasi mieleen pieniä paloja hetkistä, tunnelmista ja tuoksuista. Hitsi, että on ollut kivaa tehdä näitä!


(Varoitus: Sisältää kuvia, jotka otettu ateljeetiloissa, kammottavine taustoineen ja huonoissa valaistusolosuhteissa.)


HPIM1789-normal.jpg

Taidejäljennös Aki Hartosen "Vino pullo ja tomaatti".

Pidän tästä taas kerran, kun näin tämän. Ihanat värit ja muodot.


HPIM1767-normal.jpg

Taidejäljennös Van Goghin "Shoes"

Aivan ihana, rakastan näitä kenkiä yli kaiken! Olen tehnyt savesta vastaavanlaisen työn, avainkulhoksi. Tämän taulun annoin äidilleni jotta hän laittaisi sen merkiksi eteiseen, että tänne kengät kuuluvat. Äiti pitää taulua olohuoneessa.


picisto-20140325112846-559863-normal.jpg

1. Minä, joka en yhtään punaisesta väristä välitä, olen tehnyt punaisen kukkataulun. 2. Epämääräisen muotoinen laatikko oli kokeilu muodoista, varjoista ja kulumista. Tää paperi on siis ihan rikki, eli kulutin sen kirjaimellisesti. 3. Keittiösuunnitelma, jota en muistanut tehneeni. Paperi on taittunut, joten kuva vääristyy. 4. Vihreän murrettuja värisävyjä.


picisto-20140325110403-270134-normal.jpg

Lasitöitä, valokuvasta jäljennetty kivitaulu (jota RAKASTAN. Se on yhä meillä kotona.) ja teatterin esitykseen osa lavasteista, joita ryhmässä teimme. Tämän oli tarkotus jäljitellä likaisia betonirenkaita, viemäriputkea tms. jota saimme luvan kanssa sotkea ja potkia täyteen kengänjälkiä. Älyttömän hauskaa!

Tässä vain pienenpieni osa vanhoista töistä. Toki myös ensimmäisistä ja se kyllä näkyy..


IMG_1652-normal.jpg

Löysin myös yhden hävinneistä slämäreistä (ts. ystävävihko?) joka oli minun tekemäni. Siinä oli monta sivua kysymyksiä, joihin ystäväni, kirjekaverini ja heidän kaverinsa olivat vastanneet. Viimeinen osallistuja oli aikoinaan postittanut sen minulle takaisin. " Mitä sinulle tulee mieleen lausahduksesta: "Jo nupussa on lupaus valoisammista päivistä" ?"  Oli hauskaa lukea kysymyksiä ja vastauksia ja palata viisitoistavuotta ajassa taaksepäin. Oli myös mukava sulkea nämä, laittaa viisitoistavuotta sitten takaisin kaappiin ja keskittyä tulevaan.

Seuraavan viikon keskityn koulussa saatuun "Myyntistailaus -tehtävään" johon omaa aikaa saa kulutettua ihan kiitettävästi. Keskityn myös alkavaan kevääseen ja kevätsiivouksen suunnittelemiseen. Haluan keskittyä myös uusien juttujen suunnitteluun ja ehkä oman kodin täydelliseen muutokseen. Puutarha-asiatkin olisi hyvä ottaa pian huomioon. Pitikö rairuohot olla jo istutettuna?