Rakastan valoa, valoja ja valaisimia. Fiilikseni kulkee käsi kädessä valon ja erityisesti valon värin kanssa.

Valo luo tunnelman.

Olen jo aiemmin hurahtanut lednauhaan, mutta tällä kertaa laitoin sitä pikkuvessamme peilin taakse. Tunnelma vessassamme on nyt hyvä.


IMG_1329-normal.jpg


Kuvasin myös pimeässä. Hyvin näkee.

IMG_1321-normal.jpg


Kotonani on ikuinen projekti valo(je)n kanssa, mutta pidän siitä. Haluan ympärilleni valkoista valoa. Viimeisin ahdistukseni valon takia on ollut vaatehuoneemme. Yksi valo katossa, keltainen. Lampun vaihtaminen ei ole auttanut, koska kupoli on niin keltainen.

Nyt, viimein. Siellä on valkoista valoa ja jokaisessa nurkassa. Löydän taas tarvitsemani vaatteen, laukun tai huivin. Liimasin valonauhaa hyllyjä pitkin vaatehuoneen ympäri.

IMG_1300-normal.jpg

Olen kuvannut nämä pimeässä vaatehuoneessa, eli pelkästään lednauha valaisee hienosti. Hmm, lednauhaa itseään on haastellista saada kuvaan.

Olen niin onnellinen. Itse asiassa tänäaamuna meinasin myöhästyä töistä koska jäin haaveilemaan miten voisin vaatehuonetta muokata ja jotta siitä tulisi yhtä ihana kuin Carrie Bradshawilla Mr. Big:n kanssa yhteisessä kodissa. Näin suuret peilit, ihanan pehmustetun penkin, kengille oman hyllyn, korutelineen ja huivikoukun kunnes yhtäkkiä putosin haaveistani juoksuun harmaassa lumisessa säässä.


Valoasiaa:

Hehkulampun värilämpötila on 2700 kelviniä. Ostamani lednauhan kelvin on 3100. Paras mahdollinen valkoinen valo olisi 4000 K. 5000 K vastaa luonnonvaloa. Jos päätät vaihtaa suurempiin kelvineihin, suosittelen vaihtamaan kaikki valonlähteet kerralla, sillä vanhan ja uuden valon ero on aika.. kamala. Huomioi myös lumenit, joka mittaa valonmäärää. Sen kannattaisi aina olla yli 700.

Valoa päiväänne!