Saimme eteemme tyhjän paperin, johon oli piirretty ainoastaan talon ulkoseinät.

Tehtävänanto oli piirtää asunto lapsiperheelle joka sisältää vaaditut asiat: 3h, k, kph/wc, käynti terassille.

IMG_1072-normal.jpg

NO NIIN.

... ...

Siis asunto kalusteineen.. Hetki meni miettiessä ihan vain mittakaavoja.. Sitten vastaan tuli VAA`AN ikuinen ongelma; Mikä näistä? Vai näin? Käykö tämä? En osaa päättää, en voi tehdä ollenkaan. Tarvitseeko nää saunaa? Asukkaana kyllä tarvitsee, suunnittelijan näkökulmasta ei. Ei mahdu. Keittiösaareke? Ei mahdu. Eteiseen paljon kaappeja? Ei mahdu tai ovi ei enää avaudu. Mitä jos tää olisi sellainen AVOMALLI. Koti ilman seiniä? Minimalistisella sisustuksella?

Piirtäessä valaistui, miksi kaikki asunnot ovat aina joko ahtaita tai säilytystilaltaan puutteellisia (tai molempia!). Ei vaan mahdu.

 

Tälläinen oli ensimmäinen suunnitelmani.

IMG_1073-normal.jpg

Joitakin mokia mahdollisesti tuli, kuten eteisen ja makuuhuoneiden kaapistot; vinoviivat merkitsevät sänkyä. Olen siis vahingossa piirtänyt yhden sängyn eteiseen ja yhteensä neljä makuuhuoneisiin. Joten ei kai mikään ihme jos asuntoon ei mahdu mitään. Vai suunnittelinko mä juuri nerokkaan kommuunin?

Sitten iski kauhea sisustusvimma ja materiaalien suunnittelu. En voinut vastustaa värittämästä tätä (mustavalko)pohjapiirustusta joten perhe sai tummasta massiivipuusta ruokailu- ja sohvapöydän ja ihanan harmaan pellavaisen sohvaryhmän väriin sointuvalla tv-tasolla. Televisio jäi ostamatta ja terassi on kesken mutta sitähän se on; Joku projekti aina odottamassa ensi kesää. Sitä paitsi on vielä yksi pohja odottamassa uuden asunnon suunnittelua. Sinne aion saada mahtumaan kaiken haluamani.

Mitä sinä piirtäisit tyhjään asuntoon ja olisiko ihan helppo tehtävä?

 

P.S. Muistutan Ystävänpäivä -arvonnasta johon on aikaa osallistua ensi tiistaihin asti! Tervetuloa mukaan!